MENIU

Condamnat la ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ după ce a omorât în bătaie un copil de 5 ani

Condamnat la ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ după ce a omorât în bătaie un copil de 5 ani

Un bărbat de 35 de ani a fost condamnat la închisoare pe viaţă de magistraţii Tribunalului Iaşi, fiind acuzat că, în iulie 2013, l-a ucis în bătaie pe copilul de cinci ani al concubinei sale, anchetatorii afirmând că bărbatul îi agresa frecvent pe băiat şi pe fratele acestuia, în vârstă de 7 ani.

Ionel Totoi, în vârstă de 35 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viață de către magistraţii Tribunalul Iași și obligat la plata unor daune morale de 100.000 de lei, el fiind acuzat că l-a ucis în bătaie pe copilul de cinci ani al concubinei sale, femeia fiind condamnată, la rândul său, la cinci ani de închisoare.

"Condamnă pe inculpatul Totoi Maxim Ionel, pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, (...) la pedeaspa principală a detențiunii pe viață", se precizează în minuta Tribunalului Iași.

Decizia Tribunalului Iaşi nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel.

Ionel Totoi a fost arestat în 1 august 2013 după ce, fiind sub influența băuturilor alcoolice, l-ar fi lovit în mod repetat cu picioarele pe băiatul de 5 ani al concubinei sale, Elena Perju, în prezența femeii, care nu a intervenit.

Bărbatul petrecuse doi ani în penitenciar, fiind condamnat pentru tâlhărie și fusese eliberat condiționat, el mutându-se în satul Bălţaţi, împreună cu concubina sa și cu cei doi băieți ai acesteia, în vârstă de cinci şi şapte ani.

Procurorii care au anchetat cazul spun că femeia a dat dovadă de neglijență față de copiii săi, care sufereau de malnutriție și care ar fi fost bătuți în mod repetat de către Ionel Totoi. Mai mult, conform rechizitoriului, femeia nu a participat la înmormântarea fiului ei care a murit la spital în urma bătăilor administrate de bărbat.

În aceste condiţii, femeia a fost condamnată şi ea de Tribunalul Iaşi la cinci ani de închisoare pentru rele tratamente aplicate minorului.

De asemenea, magistraţii Tribunalului Iaşi au hotărât să le interzică atât femeii, cât și concubinului ei dreptul de a mai comunica cu Felix Cioacă, copilul de șapte ani. Conform deciziei Tribunalului Iași, copilul se află în prezent în plasament la bunicii săi.

Mai mult, judecătorii au hotărât ca Ionel Totoi să fie obligat la plata unor daune de 100.000 de lei către Felix Cioacă.

"Se dispune luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ale inculpatului, în vederea acoperirii daunelor morale la plata cărora a fost obligat, în favoarea părții civile minore Felix Cioacă, și indisponibilizarea acestor bunuri", se mai precizează în minută.

Conform anchetatorilor, Elena Perju este acuzată şi că a încercat să îi ia apărarea concubinului său, susținând că nu acesta ar fi fost cel care l-ar fi bătut pe copilul de cinci ani și că el ar fi tatăl biologic al băiatului. Anchetatorii au mai stabilit că după ce l-a bătut pe copil Ionel Totoi a sunat la 112, însă după ce băiatul petrecuse câteva ore inconștient, murind ulterior la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iași, unde fusese transportat de către un echipaj SMURD.

Ultima sentinţă de condamnare pe viață a fost dată la Iași în urmă cu trei ani, în cazul lui Petrică Enuța, acuzat că a omorât doi bătrâni din cartierul Țicău din Iași, în a căror gospodărie lucra ca îngrijitor.