MENIU

CONDAMNARE în cazul poliţistului împuşcat în cap de iubită. Ce pedeapsă a primit

Condamnare în cazul poliţistului împuşcat în cap de iubită

Prietena polițistului Bogdan Dumitrescu care, în 2018, l-a împușcat pe acesta în cap, Alina Gheorghe, a fost condamnată miercuri de Tribunalul Olt. 

Tribunalul Olt s-a pronunţat în cazul poliţistului Bogdan Dumitrescu, împuşcat în cap de iubita sa de la acea vreme, Alina Gheorghe. Evenimentul s-a petrecut în 31 ianuarie 2018, poliţistul, care a intrat în comă, decedând trei luni mai târziu.

Cei doi ar fi petrecut în cursul serii alături de un alt cuplu, iar după petrecere au revenit în apartamentul în care poliţistul locuia. Ar mai fi consumat şi aici băuturi alcoolice, iar în acest context s-ar fi „jucat“ cu un pistol pe care poliţistul în deţinea şi pentru care avea autorizaţie (nu era pistolul din dotarea poliţiei), relatează adevarul.ro.

În joacă, le-ar fi spus tânăra anchetatorilor, a apăsat pe trăgaci, ţintind capul poliţistului, însă a făcut-o pentru că ar fi crezut că arma nu este încărcată. Arma s-a descărcat şi l-a rănit grav pe bărbat, femeia suferind şi ea răni la o palmă, pentru care a primit îngrijiri medicale la spitalul din Slatina.

Despăgubiri importante către spital şi către copiii poliţistului Sentinţa pronunţată de Tribunalul Olt nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare. Alina Gheorghe a primit 5 ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă şi un an pentru uz de armă fără drept, pedeapsa finală fiind de 6 ani de detenţie. 

Tânăra are de plătit către fosta soţie a poliţistului, de care acesta divorţase, câte 1.500 lei lunar pentru cheltuielile privind creşterea şi educarea celor doi copii ai cuplului. Tot copiilor, tânăra care l-ar fi împuşcat accidental pe tatăl lor mai are să le dea 130.000 euro, echivalentul în lei la data plăţii, cu titlu de daune morale.