MENIU

Miss Univers, faza de luptă între transsexuali. Miss Portugalia, anterior bărbat, concurează contra Miss Olanda, femeie transgender

Miss Portugalia, anterior bărbat, concurează contra Miss Olanda, femeie transgender

Controverse majore după ce concursul MISS Portugalia a fost câștigat de o femeie transgender. În vârstă de 28 de ani, Marina este însoțitoare de zbor și susținătoare a drepturilor animalelor. Ea va lupta pentru cea mai râvnită coroană la concursul de frumusețe, Miss Univers, cu un alt transgdender, care reprezintă Olanda.

Cea mai frumoasă femeie din Portugalia a fost, anterior, bărbat. În competiția cu un secol de istorie au participat 16 finaliste, iar modelul Marina Machete a obținut primul loc si va reprezenta Portugalia la concursul Miss Univers, care va avea loc în El Salvador.

„Ca o femeie transgender am întâmpinat multe obstacole, însă, din fericire, mai ales în cazul familiei mele, iubirea s-a dovedit a fi mai puternică decât ignoranța”, spune Marina în videoclip.

Povestea tinerei care a mers 1.400 kilometri pe jos ca să descopere România: „Am vrut să o văd așa cum nu o poți vedea într-o mașină”

În America Centrală, Marina se va confrunta, între altele, cu o altă femeie transgender, olandeza Rikki Kolle, în vârstă de 22 de ani.

Concursul Miss Univers a permis accesul candidaților trans în 2012, în urma unui val de critici ca reacție la descalificarea concurentei canadiene Jenna Talackova.

Cum să bei cafeaua în spațiu, în timp ce ceașca plutește pe lângă tine. O femeie astronaut a demonstrat imposibilul