MENIU

Concursul pentru şefia ANI se reia. Niciun candidat nu a trecut de proba scrisă

<p>ANI</p>

Concursul pentru şefia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) va fi reluat, după ce niciunul dintre cei trei candidaţi, inclusiv actualul şef interimar, nu a promovat proba scrisă, iar contestaţiile făcute au fost respinse.

La concurs, candidaţii susţin o probă scrisă, din legislaţie, care este eliminatorie, iar apoi un interviu în care trebuie să prezinte planul de management pe termen scurt şi mediu privind organizarea şi funcţionarea ANI.

Vicepreşedintele ANI, Bogdan Stan, care conduce interimar instituţia, după demisia lui Horia Georgescu, şi ceilalţi doi candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de preşedinte al ANI, Claudiu Platon şi Ionel Gârleşteanu, au fost respinşi, la sfârşitul lunii august, la proba scrisă, din cadrul concursului pentru şefia ANI.

Claudiu Platon şi Ionel Gârleşteanu au depus contestaţii, care le-au fost respinse, potrivit rezultatelor afişate pe site-ul Consiliului Naţional de Integritate (CNI).

Consiliul va relua procedura de selecţie pentru desemnarea unui preşedinte al ANI în următoarele zile, au precizat pentru Mediafax reprezentanţii ANI.