MENIU

Concluzii dramatice la metroul bucureștean, după cele două sinucideri

Un an. Atât a trecut de când o tânără de 25 de ani a murit în stația de metrou Dristor după ce a fost împinsă pe șine de o femeie cu probleme psihice și de la promisiunea Metrorex și a Ministerului Transporturilor că astfel de cazuri nu se vor mai repeta.

Soluția identificată atunci a fost montarea unor panouri de protecție, doar că nu s-au găsit nici banii, nici furnizorii.

În doar câteva zile de la începutul acestui an, alte două cazuri de suicid au avut loc. Așa că o nouă tragedie se poate întâmpla, din nou, oricând. 

Spre exemplu, în Istanbul, Turcia, panourile se deschid doar după ce trenul a ajuns în stație. Atunci, călătorii pot urca în tren, dar n-au cum să intre în tunel.

Metrorex suține că nu sunt bani. Costurile pentru instalarea unor astfel de panouri sunt între 2 și 10 milioane de euro pentru o singură stație. În orașe precum Singapore, Mumbai, Beijing, Londra și Sofia au fost montate doar în stațiile aglomerate, unde riscul unui accident este mai mare.

Doar că noi n-am făcut nici măcar un studiu. O altă soluție ar fi angajarea mai multor agenți de pază în stații și mai multe camere video care să fie supravegheate. 

În 40 de ani, zeci de persoane și-au pierdut viața la metrou, arată o statistică neoficială. 

Mai multe articole despre:
metrou metrorex sinucidere metrou