MENIU

Halucinant! Concedii medicale de 7.500 de zile la o companie de stat

<p>Au stat acasă pe banii statului</p>

Statistică halucinantă la o firmă din Gorj, la care statul este acţionar majoritar.

Statistică halucinantă la o firmă din Gorj, la care statul este acţionar majoritar. Angajaţii şi-au luat 19 ani de concediu medical. Angajatele de la resurse umane au numărat 7.580 de zile de absenţe motivate cu scrisori de la doctori.

Firma Minprest de la Rovinari are 1.300 de angajaţi şi oferă servicii de salubritate şi mentenanţă pentru mai multe societăţi, inclusiv Complexul Energetic Oltenia, care este de altfel şi acţionar majoritar, scrie digi24.ro.

Problemele au apărut la începutul anului, când directorul i-a anunţat pe muncitori că vor trebui să muncească mai mult. Practic, o dată la câteva luni, vor face schimb de posturi între ei. Angajaţii au fost revoltaţi şi ca să scape de serviciul care îi întrebuinţa serios din punct de vedere fizic, au recurs la metoda concediului medical.

Concediile medicale au început să curgă încă din ianuarie. Adeverinţele arată că cei mai mulţi angajaţi suferă de dureri acute de spate. Oamenii spun că îi răpune hernia de disc din cauza muncii grele.

Ei trebuie să asigure curăţenia la Complexul Energetic Oltenia, să ajute la repararea centralelor termice şi să asigure întreţinerea căilor ferate şi vagoanelelor care transportă cărbune. Directorul general spune că angajaţii nu s-au ferit să îi spună deschis că refuză să muncească atât de mult.

Pentru cele 7.580 de zile de concediu medical, compania a plătit salariaţilor, în total, 100.000 de lei, iar statul, prin Casa Judeţeană de Sănătate, 200.000 de lei, mai scrie sursa citata.

Mai multe articole despre:
concediu medical