MENIU

Companiile din sectorul cultural indepedent din București primesc vor primi bani din fonduri europene

Spectacole cu sali aproape goale din cauza pandemiei

Comisia europeană a aprobat luni o schemă de ajutor în valoare de 610.000 euro, lansată de autorităţile române, pentru sprijinirea companiilor active în sectorul cultural independent din Bucureşti, în contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19.

Conform schemei, ajutorul va lua forma subvenţiilor directe. Scopul schemei este de a atenua lipsa lichidităţilor cu care se confrunta beneficiarii, din cauza măsurilor restrictive pe care Guvernul român a trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului, nformează un comunicat de presă al Executivului comunitar, citat de Agerpres.

Banii vor acoperi anumite costuri suportate de beneficiari în perioada august - decembrie 2020: cheltuieli de închiriere pentru sediul central / biroul operaţional, până la o sumă maximă de 4.020 euro (20.000 lei) pe lună; cheltuieli cu utilităţile publice (căldură, electricitate, apă, canalizare, deşeuri, gaze naturale); salarii şi contribuţii pentru maximum trei angajaţi, plafonate la salariul minim lunar naţional.

Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condiţiile stabilite în Cadrul temporar privind ajutorul de stat: sprijinul nu va depăşi 1,8 milioane de euro per beneficiar, iar ajutorul va fi acordat cel târziu până la 31 decembrie 2021.