MENIU

Comisarul-șef Bogdan Berechet - șef plin al Poliției Capitalei după ce a câștigat postul prin concurs, înaintea lui Radu Gavriș

Comisarul-șef Bogdan Berechet - șef plin al Poliției Capitalei după ce a câștigat postul prin concurs

Comisarul-șef Bogdan Berechet este șeful Poliției Capitalei cu acte în regulă de miercuri, după ce a câștigat postul prin concurs! El era împuternicit la conducerea Poliției Capitalei din ianuarie anul trecut. Berechet a obținut nota 7,76 la examenul care a avut loc miercuri.

Miercuri a avut loc examenul pentru ocuparea funcției de Director general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Comisarul șef Bogdan Berechet, care deținea funcția de interimar la șefia Poliției Capitalei de peste un an și jumătate, având două mandate legale de împuternicit și unul de desemnat, înnoit zilnic prin ordin de zi, este noul șef vechi al instituției, scrie sursazilei.net.

Bogdan Berechet a obținut nota 7,76 la examenul de miercuri. Contracandidatul său, un ofițer de logistică, înscris la concurs pentru a-i ține spatele lui Berechet, a obținut nota 5.50, potrivit aceleiași publicații.

Cel de-al treilea candidat, comisarul-șef Radu Gavriș, a fost eliminat din concurs pe motiv că se află în cercetare disciplinară din cauza celebrului dosar hanul lui Manuc.

Reamintim că pe 22 ianuarie 2021, Radu Gavriș a fost surprins împreună cu mai mulți procurori la Hanul lui Manuc, considerându-se că a încălcat regulile din pandemie.

Concursul pentru ocuparea postului de director general al DGPMB a mai fost o dată organizat la începutul acestui an însă a fost suspendat înainte de susținerea examenului. La acea vreme Radu Gavriș nu avea vreo cercetare disciplinară, potrivit sursazilei.net.