MENIU

Comisarul european al Sănătății, Stella Kyriakides: Transmiterea virusului de la copil la copil în școală este rară

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a declarat că nu ar trebui ca redeschiderea școlilor să ducă la o explozie a cazurilor de Covid-19, dacă sunt respectate măsurile recomandate de autoritățile sanitare. "Studii realizate în mai multe state din UE au arătat că transmiterea de la copil la copil în şcoli este rară”, a transmis oficialul european, într-un interviu acordat cotidianului italian La Stampa.

”Dovezi actuale sugerează că, dacă sunt implementate măsuri adecvate de igienă și elevii sunt distanţaţi sau împărţiţi în grupuri, este puţin probabil ca şcolile să fie o sursă mai mare de infecţii decât alte locuri. Iar asta este ceea ce sperăm", a spus Stella Kyriakides.

În privința vaccinului împotriva noului coronavirus, comisarul european pentru Sănătate a precizat că ar putea fi disponibil la sfârşitul anului sau la începutul lui 2021, subliniind că ”este riscant" să se facă o predicţie exactă.

Potrivit unui studiu prezentat recent de Serviciul de Sănătate Publică din Marea Baritanie, doar 70 din cei peste un milion de copii care s-au dus la grădiniță sau la școală în iunie au fost afectaţi de focare de coronavirus. Jumătate dintre focare nu au implicat niciun elev, iar transmiterea între copii a fost foarte rară, arată studiul, citat de Agerpres. În cazul celor infectați, aceștia au luat virusul, cel mai probabil, de acasă, de la unul dintre părinți.