MENIU

Comisar-șef de poliție, trimis în judecată pentru luare de mită. Cerea bani pentru programarea candidaților la examenul auto

Un comisar-șef de poliție a fost trimis în judecată pentru luare de mită

Petcu Mitică, comisar-șef în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Galați, a fost trimis în judecată, în arest la domiciliu, pentru luare de mită în formă continuată (16 acte materiale). Acesta este acuzat că a cerut și primit bani pentru a programa candidații la examenul auto sau pentru a înmatricula cu prioritate unele autoturisme.

În același dosar sunt cercetate încă trei persoane, pentru dare de mită.

"În perioada ianuarie - martie 2020, inculpatul Petcu Mitică, in calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la mai multe persoane diferite sume de bani, cuprinse între 50 și 300 de lei, și alte bunuri care nu i se cuveneau, pentru programarea candidaților la examenul pentru obținerea permisului de conducere, înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme și preschimbarea fără programare a permisului de conducere", se arată într-un comunicat al procurorilor.

Cu cinci inculpați, acuzați de dare de mită, procurorii DNA au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției, primind pedepse cu suspendare, informează adevarul.ro.

Mai multe articole despre:
comisar-sef galati luare de mita examen auto