MENIU

Comisar al Gărzii Financiare, acuzat că a cerut şpagă saci de zahăr şi un plin de motorină

Comisar al Gărzii Financiare, acuzat că a cerut şpagă saci de zahăr şi un plin de motorină / Foto: eclujeanul.ro

Un comisar de la Garda Financiara Bihor a fost trimis in judecata, fiind acuzat ca ar fi cerut spaga un plin de motorina pentru masina, 1.000 de euro si o jumatate de tona de zahar.

Virgil Popa este acuzat de procurorii DNA Oradea de trafic de influenta si va fi cercetat in stare de libertate, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, citat de ziare.com.

Comisarul Garzii Financiare este acuzat ca, in perioada mai - august 2013, a pretins si a primit de la administratorul unei societati comerciale, in mai multe transe, mai multe sume de bani insumand 1.000 de euro, 10 saci cu zahar a cate 50 de kilograme bucata, in valoare de 35 de euro fiecare.

In schimbul banilor primiti in transe de cate 50 si 100 de euro si in schimbul sacilor de zahar primiti tot in transe, Virgil Popa a promis ca va interveni pe langa angajatii din Politia Bihor si de la Garda Financiar, astfel incat sa-l ajute pe administratorul firmei sa scape de niste controale.

Mai mult, comisarul de la Garda Financiara i-ar fi cerut reprezentantului firmei respective, care este denuntator in acest caz, si contravaloarea unui plin de motorina pentru masina personala, adica 300 de lei.