MENIU

Comerțul mondial va înregistra o creștere sub aşteptări în 2015

Directorul general al Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), Roberto Azevedo, preconizează că instituția pe care o conduce va revizui în scădere datele privind schimburile comerciale în 2015 și estimările pentru 2016, relatează agenția EFE, potrivit AGERPRES.

'Cred că va trebui să revizuim în jos estimările privind creșterea comerțului, deoarece economia mondială nu crește și comerțul, în mod normal, urmează aceeași tendință ca și economia', a declarat Azevedo la o conferință de presă.

El a explicat că există 'o perspectivă mixtă', cu țări precum Statele Unite ale Americii crescând semnificativ, și altele, precum Japonia și cele din Uniunea Europeană, care nu vor prezenta aceleași evoluții.

'Trebuie să ținem cont de faptul că Europa reprezintă o treime din comerțul mondial și, din acest motiv, ceea ce afectează Europa, afectează și restul', a adăugat Azevedo.

De asemenea, el s-a referit și la țările emergente, și a dat exemplul Indiei, care 'crește cu dinamism', la polul opus aflându-se China, care, deși are indici de creștere de invidiat, aceștia sunt sub cei din ultimii 25 de ani.

Mai multe articole despre:
comerţ Mondial cstere