MENIU

Combinația-minune care poate salva vieți

Un grup de oameni de știință de la Universitatea din Michigan, SUA, a ajuns la concluzia că o combinație între două ingrediente folosite cu precădere în bucătărie poate proteja organismul de cancerul de sân. Ce este și mai interesant este faptul că același amestec îi poate ajuta chiar și pe pacienții cu această boală.

Chiar dacă turmericul este o plantă medicinală foarte puternică, atunci când este consumată pe cale orală, organismul nu poate absorbi substanțele nutritive ale acesteia la maximum din cauza metabolismului prea rapid.

Cu toate acestea, piperul negru are capacitatea de a crește nivelul de absorbție a turmericului, de până la 200%, ceea ce înseamnă că această combinație poate proteja organismul de infecții, inflamații și cancer.

Reduce inflamația și atenuează durerea

Curcumina și piperina sunt două ingrediente active găsite în aceste plante și au capacitatea de a influența peste 700 de gene diferite. În plus, ele pot inhiba sinteza și activitatea generală a unor enizme care duc la dezvoltarea inflamațiilor.

Luptă împotriva cancerului

Câteva studii efectuate recente au demonstrat că piperina, compusul activ care se găsește în piperul negru, face ca curcumina, compusul activ din turmeric, să fie de 1.000 de ori mai puternic.

Află cum folosești combinația și care este doza recomandată AICI.

Mai multe articole despre:
cancer durere inflamație