MENIU

Coloană de 1.000 de camioane cu mărfuri pentru Rusia și Belarus, BLOCATE la granița poloneză - VIDEO

Coloană de camioane cu mărfuri pentru Rusia și Belarus, blocate de voluntari la granița poloneză

Activiștii au blocat camioanele rusești și belaruse de la granița Belarus cu Polonia. Coloana de aproape 1.000 de autovehicule încărcate cu mărfuri este blocată pentru a treia zi. Acțiunea protestatarilor împotriva schimburilor comerciale cu Rusia și Belarus a început acum două săptămâni, de când Lukașenko a anunțat că va permite instalarea armelor ruse pe teritoriul țării sale, inclusiv a celor nucleare.

Blocada a fost realizată de mai mulți protestatari veniți la punctul de control, de trecere a frontierei, din Kukuryki, localitate aflată în estul Poloniei, aproape de granița cu Belarus.

Potrivit presei poloneze, activiștii au fost atacați de șoferii camioanelor, anunță pe Twitter platforma de știri UKR Report. Incidentul a fost oprit de pollițiștii de la frontieră.

O coloană foarte lungă de camioane blocate a fost filmată la granița polono-belarusă. Cele 950 de camioane cu mărfuri pentru Rusia și Belarus au fost blocate de protestatari care cer încetarea războiului din Ucraina. Blocajul durează deja de trei zile.

Activiștii sunt ucraineni și polonezi și cer ajutorul mai multor voluntari în acțiunea de blocare a trecerii camioanelor rusești și belaruse.

Scopul acestora este de a paraliza complet schimburile comerciale cu rușii și bielorușii.

Activiștii polonezi și ucraineni au început blocajele deja de două săptămâni, după ce regimul de la Minsk a anunțat că va permite forțelor ruse să folosească țara ca teren de păstrare, instalare a armamentului pregătit pentru bombardarea orașelor din Ucraina, în invazia începută acum o lună, la 24 februarie.