MENIU

Coincidenţe uluitoare: trei incendii în locaţiile deţinute de patronii Colectiv

Costin Marcu

Patronii clubului Colectiv, Costin Mincu, Alin George Anastasescu şi Paul Gancea au fost audiați luni la Parchetul General în calitate de suspecți, aceștia fiind cercetați pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Coincidenţă stranie: Unii dintre patronii clubului au mai trecut prin incendii la locaţiile pe care le-au deţinut.

Costin Mincu, unul din acţionarii Colectiv Club SRL, firma care a organizat concertul de vineri seară, este acţionar şi la firma Elefant Club, o firmă care a deţinut clubul Elephant Pub din strada Gabroveni 16.

În clădirea din Gabroveni 16 a avut loc un incendiu în iunie 2014, în urma unei altercaţii între doi parteneri ai restaurantului Eden, care se afla la aceeaşi adresă, Nicu Stanciu şi Vasile Văduva. Zeci de oameni au fost atunci la un pas de a-și pierde viața iar un pompier a fost rănit.

O altă coincidenţă stranie: Terasa Goblin din Vama Veche, deţinută de Costin Mincu, a ars din temelii cu 5 ani în urmă. Acţionarul principal al Colectiv Club SRL, firma care deţine clubul în care s-a produs tragedia, este Alin Anastasescu, acesta mai având alţi doi asociaţi.

Alin George Anastasescu deţine 47% din acţiuni, Costin Mincu 23% şi Paul Cătălin Gancea 30%. Colectiv Club SRL, înfiinţată în octombrie 2014, a avut o cifră de afaceri de 45.000 de lei în 2014, scrie ZF.ro.

Patronii Colectiv, suspecți pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă

Patronii clubului Colectiv, Costin Mincu, Alin George Anastasescu şi Paul Gancea au fost aduși cu mandat la Parchetul General, pentru a fi audiați în calitate de suspecți sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Sâmbătă dimineață, cei trei patroni au dat primele explicații în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Procurorii au început, astăzi, audierile la Parchetul General în dosarul penal deschis, inițial, în rem pentru faptele de omor calificat și distrugere calificată, după ce 30 de persoane și-au pierdut viața și peste 150 au fost rănite în urma incendiului izbugnit, vineri noapte, în clubul Colectiv.

Totodată, mai multe victime care au suferit răni minore au venit, astăzi, în fața procurorilor și polițiștilor criminaliști pentru a da detalii despre tragedia de vineri noapte, care ar putea să îi ajute pe anchetatori în acest dosar.

Conform noului Cod Penal, pedeapsa maximă pentru ucidere din culpă este de șapte ani de închisoare, mai blândă decât cea prevăzută în cazul omorului calificat, care se pedepsește cu închisoare între 15 și 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi sau detențiune pe viață.