MENIU

Codul bunelor maniere pentru femei. Evitarea celor 3 greșeli nepoliticoase în timpul mesei

Codul bunelor maniere pentru femei. Evitarea celor 3 greșeli nepoliticoase în timpul mesei

 Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre codul bunelor maniere pentru femei! 

Fiecare femeie trebuie să fie conștiente de câteva greșeli comune în timpul servirii mesei, indiferent de țară sau de locație. Află din rândurile următoare câteva reguli din codul bunelor maniere pentru femei!

Să vorbești în timp ce mesteci

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care femeile le fac este să vorbească în timp ce mestecă mâncarea. Pe lângă faptul că nu este un gest deloc elegant, el poate fi și destul de periculos. 

Mai precis, epiglota ar rămâne deschisă, iar mâncarea poate intra în trahee și poate declanșa o tuse violentă, ba mai mult, poate provoca sufocare. Cu alte cuvinte, epiglota este supapa care se deschide și se închide pentru respirație, care este prezentă la joncțiunea de la conducta alimentară și eoliană.

De asemenea, multe persoane au impresia că își țin gurile închise, însă nu o fac în totalitate.  

Astfel, acestea nu vor respira pe nas, ci pe gură între înghițituri, producându-se un zgomot destul de deranjant la masă. Așadar, pentru a nu se întâmpla acest lucru în mod inconștient, femeile își pot imagina că au un fermoar peste buze atunci când mănâncă,  iar acel fermoar trebuie să rămână acolo pe tot parcursul înghițiturilor. 

Să tai o singură dată toate alimentele de pe farfuria ta

O altă greșeală la masa este tăiatul mâncării de pe farfurie o dată ce este primită. Acest lucru este cel mai frecventat atunci când sunt preparate din carne. De obicei, tăiatul mâncării se practică pentru mâncarea copiilor, pentru a le fi mai ușor să înghită și să nu se murdărească atât de tare.

Cu toate astea, în America este în regulă să se taie patru bucăți o dată, apoi să se renunțe la cuțit pentru a mânca doar cu furculița. În partea continentală a lumii, orice parte europeană, America de Sud, latino-america taie doar o singură data mâncarea. Astfel, este bine de știut că există diferențe între servirea mesei continentală și servirea mesei americane. 

Citiți continuarea pe kfetele.ro

Mai multe articole despre:
codul bunelor maniere greseli masa