MENIU

Codrin Ștefănescu: Dacă nu era Dăncilă în turul 2, în 2019, Barna era președintele României

Codrin Ștefănescu și Liviu Dragnea

Codrin Ștefănescu, fostul secretar-general al PSD, a declarat în premieră la "Culisele Statului paralel" că el și alți vechi lideri de partid, precum Lia Olguța Vasilescu, au ajutat-o pe Viorica Dăncilă să ajungă în turul 2 al alegerilor prezidențiale din 2019, pentru a-l bloca pe liderul USR Dan Barna. Ștefănescu susține că anumite sondaje secrete indicau faptul că Barna, ajuns în turul 2, ar fi câștigat în fața ui Klaus Iohannis, chiar cu voturile electoratului PSD. Ștefănescu a mai afirmat că și în prezent este declanșat un plan care ar urma să-i creeze culoar către Cotroceni fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi.

"Avem de-a face cu o invazie, de partide, de servicii, de influențe străine, de grupuri de interese, care are ca scop propășirea Laurei Codruța Kovesi ca viitor președinte al României.

S-au reactivat 3 câmpuri tactice. Când zice Cristoiu că pe Carmen Iohannis nu o mai apucă 2024 liberă și citează 3 surse în care susține că are mare încredere, () e foarte important. Când vezi că au loc ruperi cu dosare penale, cum este în PSD, acolo sunt structuri întregi care vor face, în viitor, pentru a-i face loc la candidatură Laurei Codruța Kovesi; că nu vor tura motoarele, că în timpul campaniei vor sta inerți, cum au făcut pe vremea Vioricăi Dăncilă.

Planul acesta a pornit de la alegerile prezidențiale de data trecută. Știți că în toate sondajele Barna intra în turul 2 cu Iohannis. Viorica Dăncilă avea 8-9%.

EXCLUSIV CODRIN ȘTEFĂNESCU: DACĂ NU O DUCEAM IN TURUL 2 PE DĂNCILĂ, BARNA ERA PREȘEDINTELE ROMÂNIEI

În premieră la "Culisele Statului Parlalel" omul de încredere și partenerul politic al lui Liviu Dragnea, după ce aceasta a pierdut puterea și a fost închis, a afirmat că planul de a o ajuta pe Dăncilă în turul 2 a fost știut și de Dragnea

"Lucrurile erau cam așa și o spun pentru prima dată aici, la Culisele Statului Paralel. În momentul în care au văzut cifrele, "sistemul" a calculat cam așa: în turul 2 intra cu 24% Barna și cu peste 40% Iohannis, dar toată masa aia electorală de 35% (PSD; naționalist, suveranist, patriot) care la țară nu știe cine e Barna, dar știe cine e Iohannis, că l-a băgat la pușcărie pe Liviu Dragnea, a zis de PSD că e "ciuma roșie", ar da un vot anti-Iohannis.

Disperarea celor din sistem a fost așa: dacă un #rezist, dacă un soroșist pune mâna pe țară, listele negre sunt deja făcute. Nu numai că ne ia pe noi la pușcărie, ci si pe cei care au dat mâna cu noi, au fost la ziua noastră, și nu vor face doar confiscări de averi, va fi extinsă la extinsă. Și a intra în ei multă frică.

Eu de aceea m-am întors atunci la PSD, ei m-au chemat și m-am dus ca să o ajut pe Viorica Dăncilă să intre în turul 2, neavând ce face, pentru că Liviu Dragnea era la pușcărie.

DRAGNEA A ȘTIUT CĂ MĂ ÎNTORC ÎN PSD ȘI A FOST ACORD 

Spun în exclusivitate aici: eu m-am dus la Liviu Dragnea în închisoare și i-am spus: eu nu vreau să mă întorc la partid, mi-am depus demisia din funcția de secretar general, sunt cu tine și te aștept până ieși, dar avem următoarea problemă: sondajele secrete arată că în turul 2 ajung Iohannis cu Barna și ar ieși Barna. Iar dacă iese Barna nu-mi pasă că-i rade pe <<ăștia>>, ci că tot ce am făcut noi și pentru ce ne-am luptat, să stopăm această invazie, se prăbușește și mi-e teamă că tu nu mai ieși de aici sau nu te mai scot viu de aici. S-a gândit o oră și i-a zis: N-ai ce să faci!. I-am spus că eu nu o suport pe Viorica Dăncilă, că ea a fost trădător în interior, nu-l suport pe Iohannis, dar ală măcar ne-a fost adversar pe bune, iar între cele 2 rele trebuie ales cel mai mic, să nu vină Dan Barna președinte," a afirmat Codrin Ștefănescu .