MENIU

Cod ROȘU de inundații în Harghita și Bacău, până joi dimineață. Râuri din 11 județe, sub cod PORTOCALIU

Inundații în România

Hidrologii au emis miercuri după-amiază avertizări cod portocaliu de inundații pentru râuri din județele Alba, Cluj, Harghita, Mureș, Suceava, Neamț, Argeș, Dâmbovița, Bistriția-Năsăud, Vâlcea și Olt. În Harghita și Bacău este în vigoare și un cod roșu. 

COD PORTOCALIU

Data: 23.06.2021 ora 16:20 - 23.06.2021 ora 23:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile din bazinele hidrografice: Arieș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Abrud - amonte S.H. Turda, afluenții de dreapta ai Mureșului aferenți sectorului aval S.H. Ocna Mureș – amonte S.H. Acmariu, județele: Alba și Cluj.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare ale râurilor: Cheia, Geoagiu, Galda.

COD PORTOCALIU

Data: 23.06.2021 ora 16:40 – 23.06.2021 ora 24:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile din bazinele hidrografice: Mureș - bazin superior amonte S.H. Suseni și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Suseni - amonte Stânceni, județele: Harghita și Mureș.

COD PORTOCALIU

Data: 23.06.2021 ora 17:25 – 23.06.2021 ora 24:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bistrița – bazin superior amonte S.H. Dorna Giumalău și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Broșteni – amonte S.H. Frunzeni, județele: Suceava, Neamț și Harghita.

COD PORTOCALIU

Data: 23.06.2021 ora 18:20 – 24.06.2021 ora 02:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile mici din bazinele hidrografice: Râul Doamnei – bazin superior amonte S.H. Bahna Rusului și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Bahna Rusului, Argeș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu Râul Doamnei – amonte Acumularea Zăvoiul Orbului, Sabar – bazin superior, Dâmbovița – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Malu cu Flori – amonte S.H. Râncăciov, județele: Argeș și Dâmbovița.

COD PORTOCALIU

Data: 23.06.2021 ora 19:20 – 24.06.2021 ora 02:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bistrița (afluent al râului Șieu) – bazin superior și mijlociu, Someșul Mare – afluenții de stânga aferenți sectorului aval S.H. Valea Mare – amonte S.H. Nepoș, județul Bistrița-Năsăud.


COD PORTOCALIU

Data: 23.06.2021 ora 19:45 – 24.06.2021 ora 02:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile mici din bazinele hidrografice: Luncavăț – bazin inferior, afluenții Oltului aferenți sectorului aval confluență cu râul Luncavăț – amonte Acumularea Strejești, Cerna – bazin mijlociu și inferior, județele Vâlcea și Olt.

COD ROŞU

Data: 23.06.2021 ora 20:25 – 24.06.2021 ora 03:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Trotuș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Valea Rece - amonte confluență cu râul Ciobănuș, județele Harghita și Bacău.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Aldămaș, Șanț și Ciugheș.

Mai multe articole despre:
cod portocaliu inundatii