MENIU

Coaliția FIERBE înaintea congresului PNL! CINE vânează șefia Camerei Deputaților dacă demisionează Ludovic Orban - LISTA scurtă

Coaliția fierbe înaintea congresului PNL! CINE vânează șefia Camerei Deputaților dacă demisionează Ludovic Orban - LISTA scurtă

Congresul PNL încinge și mai mult lupta în coaliție! Conducerile celor două Camere ale Parlamentului sunt cele vizate din nou de PNL și USR, la aproape un an de la formarea coaliției de guvernare. Tabăra Cîțu se bate, deja, pe șefia Camerei Deputaților, după ce Ludovic Orban a anunțat că va demisiona din această funcție dacă nu va câștiga alegerile interne la congresul liberalilor din toamnă. Printre cei care vânează a treia funcție în stat, în afara liderului USR, Dan Barna, se numără și doi miniștri din actualul guvern condus de premierul Florin Cîțu. 

Dacă șefia PNL nu va fi câștigată de Orban la congresul din 25 septembrie, liderul liberalilor a anunțat deja că își va da demisia de la conducerea Camerei Deputaților. În acest context, mai mulți politicieni din tabăra Cîțu au început deja să se anunțe ca viitori succesori ai lui Orban, la Cameră. 

CINE SUNT CEI CARE SE BAT PENTRU ȘEFIA CAMEREI DEPUTAȚILOR DUPĂ DEMISIA LUI LUDOVIC ORBAN

Raluca Turcan
Robert Sighiartău
Lucian Bode 
Florin Roman
Dan Barna

Potrivit Realitatea PLUS, pe lista scurtă pentru a treia funcție în stat se numără Raluca Turcan, actual ministru al Muncii, Robert Sighiartău, secretar general al PNL, Lucian Bode, actualul ministru de Interne, dar și Florin Roman, care e vicepreședinte regional PNL regiunea Centru.

Funcția de președinte al Camerei este dorită și de USR, ca și anul trecut, la formarea coaliției de guvernare după alegerile parlamentare. Dan Barna, copreședintele USR-PLUS, lider al USR, își dorește în continuare să fie liderul Camerei Deputaților, dacă ne aducem aminte de negocierile îndelungate și pline de scântei din decembrie 2020 pentru formarea noului guvern condus de Florin Cîțu.

Șefia Camerei Deputaților i-ar permite lui Dan Barna să prioritizeze proiectele dorite de USR în Parlament, potrivit Realitatea PLUS.

În același timp, în rândul liberalilor mai este vehiculat și un alt scenariu, ce prevede o rocadă în Parlament între PNL și USR.

Astfel, conducerea Senatului să fie preluată de PNL, în timp ce conducerea Camerei Deputaților să revină USR.