MENIU

Coada Șoricelului, regina plantelor medicinale din România. Cum s-o consumi în caz de hipertensiune

Dintre darurile pământului, câteva se bucură, de mii de ani, de însușirea de a lua durerea cu mâna. Una dintre aceste minuni ale naturii este coada șoricelului, despre care mulți căluguri au afirmat, în cărți medicinale mănăstirești, că se află printre "leacurile tuturor relelor". 

Uleiurile sale volatile erau aproape nelipisite din ritualurile si tratamentele dacilor, dar si ale medicilor romani. O recomandă și astazi mulți terapeuti, atunci când depun armele în fața unor maladii cărora nu le găsesc remediul.

Cele mai multe persoane care folosesc infuziile de coada șoricelului o leagă de afecțiuni femeiești, precum dureri menstruale, ciclu neregulat și tulburări legate de menopauză. Oprește, totodată, adesea, hemoragia nazală. Există medici ginecologi care susțin că are un rol benefic și în oprirea avansării cancerului de col uterin. Valențele terapeutice ale acestei plante sunt insa de ordinul zecilor.

 

De pildă, este recomandată în diverse afectiuni digestive, mai ales legate de stomac si intestine, precum ca enterocolite si gastrite. Totodată, pune bila si sucul pancreatic la treabă și vindecă tractul digestiv. Ceaiul de coada soricelului calmează până la 100% colicile stomacale, favorizeză eliminarea gazelor și induce organismului o stare de bine, restabilind inclusiv pofta de mancare. Băută pe stomacul gol, infuzia elimină viermii intestinali, dar ajută și la detoxifierea generală.

O proprietate de asemenea foarte cunoscută este aceea de a vindeca rănile, infecțiile și inflamațiile pielii, sub formă de tinctură fiind un puternic antibacterian. Infuzia de coada soricelului este un remediu excelent impotriva răcelilor, deoarece stimulează transpirația. Două căni de ceai, când febra nu cedează, ajută circulația, relaxează porii și ajută organismul să elimine microbii.

Lista afecțiunilor unde coada șoricelului potențează efectul medicației alopate constinuă cu angina pectorală, hipertensiunea arterială, migrene, bronșită, imunitate scăzută, constipație, diverse mâncărimi și multe afecțiuni renale. Are și câteva contraindicații.

Țineți cont de faptul că poate provoca alergii de contact, că este de evitat de catre femeile insarcinate și cele care alaptează și că, în doze mari, poate provoca dureri de cap. Ce ar mai fi de spus? Mulți cunoscători numesc coada șoricelului "regina plantelor medicinale din România". Iubiți cu voce tare natura! Ne face bine!

Mai multe articole despre:
fresh refresh