MENIU

CNCD analizează sesizarea ACCEPT după scandalul privind conferința despre discriminare de la Focșani

<p><em><strong>Inceputul anului scolar 2018-2019</strong></em></p>

Consiliul Naţional pentru Combaterea (CNCD) Discriminării va analiza sesizarea înaintată de un transsexual şi de Asociaţia ACCEPT, care promovează drepturile LGBT, după scandalul privind conferința despre discriminare și egalitatea de gen de la Focșani, din luna februarie a acestui an. 

Anunţul de sâmbătă al PSD, că referendumul pentru familie va fi organizat pe 7 octombrie, vine pe fondul chemării, săptămâna aceasta, la judecata Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a organizaţiei părinţilor din judeţul Vrancea, care are nu mai puţin de 26.000 de membri, a inspectorului şcolar din acelaşi judeţ, a unui ierarh al Bisericii Ortodoxe Române, a decanului baroului Vrancea şi a purtătorului de cuvânt al Coaliţiei pentru Familie.

Ateneul Popular, Baroul Vrancea, Inspectoratului Şcolar, Coaliţia pentru Familie, Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie au încercat să interzică o conferinţă organizată la Focşani de un grup de tineri în februarie anul acesta. Municipiul Focşani a găzduit conferinţa „Women Talk Conference”, un eveniment organizat de mai mulţi elevi din Focşani, graţie unui program de schimburi culturale finanţat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Pentru această manifestare, elevii au avut şi patru invitaţi care să le vorbească despre subiecte pe care le-au considerat interesante şi de actualitate, precum stereotipurile, discriminarea, inegalitatea de şanse, drepturile femeilor, ale comunităţii de romi, dar şi ale persoanelor transgender.

Conferinţa urmă să aibă loc la Ateneul Popular din Focşani, instituţie aflată în subordinea Primăriei Focşani, dar după ce iniţial s-a avizat evenimentul, în urma unor presiuni elevii au fost nevoiţi să-şi caute o altă locaţie.

Presiunile au venit din partea Baroului Vrancea, Ateneului Popular, Inspectoratului Şcolar, Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie şi Coaliţiei pentru Familie, care s-au arătat deranjate că la această dezbatere ar urma să se discute subiecte precum drepturile comunităţii LGBT, scrie Adevarul.ro.

Mai multe articole despre:
părinţi homosexuali