MENIU

CNAIR, obligată să îi achite daune morale unei şoferiţe care și-a distrus mașina după ce a lovit un mistreţ

Judecătoria Găeşti a obligat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să îi achite despăgubiri materiale şi daune morale unei femei care a distrus maşina soţului său după ce a lovit un mistreţ ajuns pe un drum naţional.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Găeşti, un bărbat a dat în judecată Asociaţia Judeţeană de Vânătoare şi Pescuit Sportiv (AJVPS) Dâmboviţa, cerând să îi achite peste 35.000 de lei, pagube ale maşinii care a lovit, omorându-l, un mistreţ pe DN 61, între localităţile Găeşti şi Ioneşti.

În acelaşi proces, soţia proprietarului maşinii, care se afla la volan în momentul în care a fost lovit mistreţul, a cerut să îi fie plătite daune morale. AJVPS s-a apărat arătând că „pentru prejudiciul cauzat este răspunzător administratorul drumului şi nu administratorul fondului de vânătoare”.  Reclamanţii au chemat în judecată şi CNAIR, care s-a apărat, la rândul său, arătând că „pentru paza juridică a animalelor este răspunzătoare pesoana care este obligată să asigure paza juridică a animalelor, în acest caz, paza juridică a porcului trebuia asigurată de către A.J.V.P.S. Dâmboviţa”.

Citiți continuarea pe realitateadedambovita.net

Mai multe articole despre:
cnair daune