MENIU

CM 2018. Situație fără precedent la Cupa Mondială. S-au calificat cu ajutorul cartonașelor!

Japonia s-a calificat după criteriul fair-play

CM 2018. Cartonașele galbene au făcut diferența între Japonia și Senegal: asiaticii s-au calificat în optimile Cupei Mondial de pe locul doi din grupa H datorită numărului mai mic de cartonașe galbene în comparație cu africanii.

CM 2018.  Senegalezii au încheiat grupa pe locul 3, la egalitate cu Japonia, niponii calificându-se mai departe ca urmare a criteriului cartonașelor galbene. Asiasticii au primit 4 galbene, în timp ce senegalezii au fost avertizați de 6 ori.

Japonia și Senegal au terminat grupa cu același număr de puncte: 4, același golaveraj 4-4 și nu s-au putut departaja nici după criteriul meciuri directe deoarece făcuseră egal.

Al șaselea criteriu a fost decisiv: echipa mai fair-play, Japonia, merge mai departe. Nu la fel de fair-play s-a comportat Japonia în ultimele 10 minute ale meciului când a tras de timp și a pasat la nesfârșit așteptând fluierul arbitrului!

CM 2018. Ultimele două meciuri din grupă s-au încheiat cu următoarele scoruri: Polonia - Japonia 1-0 și Columbia - Senegal 1-0.

CM 2018. Columbia încheie Grupa H pe primul loc, salvându-și campania la acest turneu final după înfrângerea surprinzătoare cu Japonia din primul meci.

Columbia va juca în optimile Cupei Mondiale cu locul 2 din Grupa G, Anglia sau Belgia.

Mai multe articole despre:
cupa mondiala CM 2018