MENIU

Clujeanul care a iniţiat petiţia pentru AUTONOMIA TRANSILVANIEI, ameninţat de EXTREMIŞTI

Clujeanul a fost ameninţat de extremişti

Fancsali Ernő, clujeanul care a iniţiat petiţia pentru Autonomia Transilvaniei, a depus documentul la Prefectura Cluj, chiar dacă şefii instituţiei erau plecaţi de la birou. Tânărul a recunoscut că a primit zeci de ameninţări, însă a spus că asta nu l-a oprit.

Petiţia pentru Autonomia Transilvaniei a strâns 10.300 de semnături, într-un an, însă iniţiatorul său a avut de suferit din cauza demersului, scrie citynews.ro.

"Am început anul trecut, în ianuarie, au fost multe atacuri, multe ameninţări să opresc petiţia. Şi deputatul PSD Ovidiu Iane a spus să oprim culegerea, dar un deputat de doi bani nu poate să îmi spună mie asta şi nu poate opri petiţia pentru ceea ce e important pentru mulţi ardeleni. Nu am fost ameninţat cu moartea, dar a fost aproape. M-au ameninţat cei de la Noua Dreaptă, dar nu numai, mulţi cetăţeni m-au ameninţat", a recunoscut Fancsali Ernő.

Întrebat ce l-a motivat să pornească această petiţie, tânărul a spus că vrea "o Transilvanie europeană, autonomă, într-o Românie federală, o Românie mai aproape de Europa şi nu una miticizată sau balcanizată, cum e acum".

"Vreau să arăt ardelenilor că nu e bine ce se întâmplă de 90 de ani, pentru că Transilvania e degradată şi jefuită de politicieni", a completat clujeanul.