MENIU

Clotilde Armand, acuzată de Gabriela Firea că TAIE bani de la Sănătate: Patru spitale extrem de importante din București sunt într-un pericol major! 

Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD, senator și fost primar al Capitalei

GabrielaFirea o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că lasă spitalele fără bani în plină epidemie de coronavirus. Senatorul PSD spune că actualul edil al Sectorului 1 „nu mai vrea să plătească nici măcar facturile la utilități pentru că e presiune pe buget”. Gabriela Firea nu-l uită nici Nicușor Dan, pe care-l critică pentru „blocarea” proiectului pentru Spitalul Metropolitan, pe care l-a început în timpul mandatului său la municipalitate. 

 

„Primarii „Noului București” sunt distrugătorii sănătății în Capitală! Pentru ei nu contează pacienții, totul este doar calcul politic. Totul se rezumă la cifre!
Patru spitale extrem de importante din București sunt într-un pericol major. Spitalul de Urgență - Floreasca, Spitalul de Arși, Spitalul pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și Spitalul de Urgențe Oftalmologice riscă să rămână fără finanțare dintr-o simplă dorință a noului primar de sector. Astăzi, doamna Armand le cere consilierilor locali să oprească orice investiție în aceste spitale! Nu mai vrea să plătească nici măcar facturile la utilități pentru că e „presiune” pe buget! 
Managerii celor patru spitale au aflat astăzi că vor rămâne fără bani și investiții, dacă această hotărâre va fi aprobată de majoritatea PNL-USR+ de la Sectorul 1”, a scris miercuri seară, Gabriela Firea, pe Facebook. 

Fostul primarul general al Capitalei îl acuză şi pe succesorul său, Nicuşor Dan, de blocarea unui proiect „benefic” pentru sănătatea bucureştenilor: Spitalul Metropolitan.

„Așa a făcut și Plicușor cu Spitalul Metropolitan. A blocat un proiect găsit „la cheie”, gândit de profesioniști în domeniu, doar pentru că era făcut de echipa mea. Nu s-a mai gândit la pacienți! Nu s-a gândit nici la cadrele medicale din cel puțin 3 spitale care urmau să fie relocate acolo, din cauză că acum își desfășoară activitatea în clădiri cu mari probleme. Medicii de la Maternitatea Giulești, Spitalul Cantacuzino sau de la Spitalul Dan Teodorescu își puneau speranța în acest proiect. Însă, pentru Plicușor și „frații” săi de la sectoarele 2 și 6, Spitalul Metropolitan a fost motiv de bășcălie. 
De neînțeles a fost și decizia primarului #DrepteiUnite de a opri activitatea Spitalului modul Covid din Pipera. Cum să lași să facă păianjeni o construcție cu 250 de paturi și dotări în timp ce spitalele COVID sunt sufocate și se întâmplă nenorociri ca la Balș?”, a mai avertizat Gabriela Firea.