MENIU

Clipe de groază pentru o femeie tâlhărită de cinci minori

O femeie care mergea miercuri seară spre locul de muncă a trecut prin clipe de groază în timp ce se afla pe o stradă slab iluminată din Buzău.

Cinci indivizi, între care patru minori, au tâlhărit-o pe femeie și i-au smuls geanta cu o sumă importantă de bani. Evenimentul s-a produs în cartierul Dorobanți din Buzău.

O femeie în vârstă de 52 de ani, a fost tâlhărită pe stradă de cinci tineri cu vârste cuprinse între 12 și 20 de ani. Aceștia i-ar fi sustras geanta persoanei vătămate, prin violență, în timp ce se deplasa către locul de muncă.

Potrivit stiridebuzau.ro, prejudiciul a fost estimat de persoana vătămată la aproximativ 1.000 de lei, fiind recuperat parțial.

În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

Față de tânărul de 20 de ani, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore și urmează a fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău în vedea luării măsurilor legale.

Poliţiştii buzoieni recomandă câteva măsuri de autoprotecţie pentru a nu deveni victima unei tâlhării:

- Evită deplasările pe trasee aflate în zone mai puţin circulate( câmpuri, parcuri, şantiere);

- Dacă din diverse motive trebuie să circuli după lăsarea întunericului, ocolește locurile neiluminate;

- Când observi că ești urmărit de un individ sau de mai mulţi, deplasează-te prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului;

- Nu te afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări);

- Nu te lăsa atras în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine);

- Nu te lăuda persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le ai asupra ta sau acasă;

- Nu permite persoanelor străine să intre în locuinţa ta, indiferent de motivele evocate;

- Evită să te expui inutil copiii unor pericole, acceptând ca ei să poarte asupra lor, pe stradă, bunuri de valoare (telefoane mobile, bijuterii);

- Sfătuiește-ți copiii să nu se lase atraşi în locuri izolate de către persoane necunoscute, indiferent de pretextul folosit de acestea.