MENIU

Clădire în FLĂCĂRI în centrul orașului Sydney! Peste 100 de pompieri se luptă cu focul de mai bine de două ore - Imagini APOCALIPTICE - FOTO&VIDEO

Intervenție pompieri incendiu Surry Hills, Sydney/ Profimedia

Mobilizare impresionantă de forțe pentru stingerea unui incendiu violent izbucnit, joi, în centrul oraşului australian Sydney, care a devastat un imobil de şapte etaje. Peste 100 de pompieri s-au luptat cu flăcările care amenințau să se extindă și la imobile vecine. Din informațiile existente, un pompier a fost rănit uşor în timpul intervenţiei. Se pare că nu există răniţi în rândul populaţiei. Oamenii sunt sfătuiți ”să evite sectorul în timpul operaţiunilor”.

Blocul, situat în apropierea Gării Centrale, era dezafectat. În imaginile publicate pe Twitter se poate vedea cum flăcări aproape cât blocul de înalte s-au ridicat din clădire, precum şi un fum dens, relatează AFP.

La un moment dat, o bucată de zid de la ultimul etaj al clădirii s-a desprins și a căzut pe trotur, în apropierea unei camionete, potrivit unei înregistrări video postate pe internet.

„Clădirea este pe cale să se surpe, iar focul începe să se extindă la mai multe clădiri vecine, inclusiv (imobile) locuite”, au avertizat pompierii din statului New Soth Wales, care se luptau cu flăcările de mai bine de două ore.

„Peste 100 de pompieri şi 20 de vehicule, provenind din mai multe cazărmi, continuă efortul de a stinge incendiul”, au mai spus aceștia.

Două imobile vecine, de asemenea aparent goale, au fost atinse de incendiu.

„Echipele noastre au stins focare mai mici care ameninţau să se extindă la imobile din jur, inclusiv clădiri locuite”, au anunţat ei.

Cel mai probabil, intervenţia pompierilor urma să continue pe parcursul noapții de joi spre vineri.

Cauzele incendiului sunt pentru moment necunoscute.

 

Mai multe articole despre:
incendiu sydney pompieri cladire flacari