MENIU

PREVIZIUNE SUMBRĂ: Economia României e pe marginea prăpastiei, la fel ca în 2008

Politica economică dezastruoasă şi tensiunea politică permanentă au adus economia României într-o situaţie extrem de asemănătoare cu cea din 2008, înainte de marea criză economică, susţine senatorul PNL Florin Cîţu. 

Economia României este supraîncălzită, vulnerabilă şi instabila, susţine senatorul PNL, vicepreşedintele Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital. 

"În 2017, consumul real final ca procent din PIB a ajuns la cel mai mare nivel (104%). În acelaşi an investiţiile reale ca procent din PIB au scăzut la cel mai mic nivel din ultimii 10 ani. Suntem cu investiţiile cam pe unde eram în 2005. Asta da iresponsabilitate. Nici Dragnea, nici Vâlcov şi niciun alt PSD-ist nu şi-ar fi administrat propria afacere atât de iresponsabil."

Potrivit senatorului liberal, comparaţia cu 2008 este importantă, pentru că arată exact aceeaşi situaţie instabilă, din cauza lipsei investiţiilor. În plus, datoria publică faţă de nivelul din 2008 a crescut de la 13% la 40% din PIB.

"Efectele dezmăţului fiscal din 2017 au început să se vadă. Inflaţie, deficieţe mai mari, dobânzi în creştere, moneda naţională pe tobogan. Toate aceste evoluţii şi dezechilibre se vor accentua masiv în 2018,"avertizează Florin Cîţu, care mai spune că pentru toate acestea "să vă aduceţi aminte de Dragnea, Vâlcov, Tudose, Grindeanu, Mişa şi restul. Din punctul meu toţi aceştia trebuie să răspundă personal."

 

 

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea Florin Citu Darius Vilcov