MENIU

35 de cetățeni români sunt blocați în Afganistan! Cîțu, discuții cu Iohannis: „Există o celulă de criză”

Premierul României - Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a anunțat, luni, că a avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis pe tema situației din Afganistan. 

„Am avut o discuție cu domnul președinte referitor la la situația din Afganistan. Știți că pe 13 august MAE a ridicat nivelul de alertă la maximum pentru Afganistan. În acest moment sunt 35 de cetățeni români în acea zonă. Au fost 60, mai sunt 35. Sunt în siguranță, suntem în contact permament.

I-am propus domnului președinte să trimitem un avion pentru a-i aduce acasă. Sunt două variante: un avion care va fi în colaborare cu NATO sau un avion al nostru. Pe această cale vreau să transmit tuturor românilor care mai sunt acolo și nu au contactat reprezentanța diplomatică din Pakistan să o facă cât mai repede. Dacă va fi varianta NATO, românii vor fi aduși până în Georgia. Există o celulă de criză, orice alte decizii vor fi comunicate”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a participat, luni, la festivitatea prilejuită de întoarcerea din misiune a celor 108 pompieri salvatori, solicitați să intervină în sprijinirea omologilor din Grecia.

Mai multe articole despre:
florin citu celula criza afganistan