MENIU

Cîțu, despre documentul transmis de MS: Nu este un document, este o coală de hârtie

Florin Cîțu, prim-ministrul României

Premierul Florin Cîţu susține că nu şi-a pus semnătura pe vreun document transmis de la Ministerul Sănătăţii (MS) privind raportările referitoare la pandemia de coronavirus, subliniind că ceea ce a apărut în presă nu este un document, "ci o coală de hârtie".

"Faceţi o acuzaţie foarte gravă, în primul rând că nu e un document, este o coală de hârtie. (...) Guvernul a dat un comunicat pe această temă, nu este nicio semnătură a mea pe... Dacă dumneavoastră vă imaginaţi că premierul României semnează pe o coală de hârtie pe care scrie "primit"... Guvernul a comunicat exact procedura, aveţi un comunicat de la Guvern exact care este procedura pentru documente şi pentru cele confidenţiale. Mai mult de atât nu am ce să spun", a afirmat Cîţu, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei conducerii PNL din această dimineață.

Speculațiile apărute în presă cu privire la existența unui document transmis în atenția premierului Florin Cîțu referitor la constituirea unui grup de lucru în cadrul Ministerului Sănătății privind verificarea raportărilor zilnice privind evoluția pandemiei COVID-19 sunt false și lipsite de fundament, a transmis luni dimineață Executivul. Reacția vine după lideri ai USR Plus au prezentat documentul apărut în presă drept o dovadă că premierul Cîțu știa despre existența unui grup care urma să verifice, comparativ, datele privind evoluția pandemiei și că acesta ar fi fost motivul demiterii lui Vlad Voiculescu.