MENIU

Cîțu: Cel puţin 600.000 de doze de vaccin anti-Covid ar urma să ajungă în România, în această lună. Ce categorii de persoane sunt eligibile pentru a fi vaccinate

România ar urma să primească în luna februarie cel puţin 600.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la producătorul Astra Zeneca, programările pentru acest tip de vaccin urmând să înceapă din 10 februarie pentru persoane cu vârste între 18 şi 55 de ani. Un anunț în acest sens a fost făcut, astăzi, de premierul Florin Cîţu, imediat după inocularea celei de-a doua doze de vaccin anti-Covid.

"Câteva informaţii despre Astra Zeneca, care vine în România şi în luna februarie ar trebui să avem cel puţin 600.000 de doze. Începem programarea din 10 februarie pentru Astra Zeneca, persoane între 18 şi 55 de ani, şi vom avea 180 de cabinete noi pentru Astra Zeneca. Cred că de mâine începe să fie distribuite 81.600 (de doze - n.r.) , dar programarea va începe din 10 februarie, începem să avem din ce în ce mai multe", a declarat Cîţu, citat de Agerpres.

Potrivit premierului, luna februarie reprezintă o provocare pentru campania de vaccinare antiCovid, și asta cu toate că țara noastră a rămas în topul din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de vaccinări, adăugând că din luna martie procesul se va accelera şi "vom trece de 50.000 de vaccinări pe zi".

"Începând cu luna martie primim din ce în ce mai multe doze şi programul de vaccinare se va accelera, vom trece de 50.000 de vaccinări pe zi, cred eu, din luna martie şi vom merge către acea ţintă de 100.000, pe care ne-am pus-o de la început", a mai spus premierul Cîţu.