MENIU

Circulaţia feroviară între Mintia şi Brănişca, pe firul II, REDESCHISĂ cu restricţii de viteză

Sursa foto: Arhivă

Circulaţia feroviară pentru trenurile de călători şi de marfă, între staţiile Mintia-Brănişca, pe firul II, a fost redeschisă, joi, la ora 21:50, cu restricţii viteză. Aceasta a fost oprită timp de şapte ore, din cauza unui tren de marfă care a deraiat.

Circulaţia mai multor trenuri de călători a fost afectată, în timp ce trenurile Regio 2045 Simeria - Arad şi Regio 2185 Simeria - Lugoj (pe distanţa Simeria - Margina) au fost anulate. La cele două trenuri - IR 1766 şi IR 75 la care s-a realizat transbordarea a 250 de pasageri cu mijloace auto pe distanţa Ilia-Simeria, CFR Călători a oferit pasagerilor în staţia Simeria apă şi produse preambalate.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare, a anunțat CFR Călători.

Traficul feroviar a fost oprit temporar, pe raza Sucursalei Regionale CF Timişoara, între staţiile CF Mintia şi Brănişca, pe firul II unde, în jurul orei 14:40, al 13-lea vagon din compunerea unui tren de marfă a deraiat, de un boghiu.

Potrivit CFR SA, firul I era închis pentru lucrări de modernizare, relatează Agerpres.

,,Trenul care aparţine operatorului privat de transport feroviar de marfă Express Forwarding SRL circula pe relaţia Potcoava - Curtici, avea în compunere 32 de vagoane şi transporta cereale", se preciza într-un comunicat al CFR SA.