MENIU

Circuitul de AVIZARE a proiectului OUG Anghel Saligny - Anunțul de ULTIM MOMENT al Guvernului

Guvernul României

Guvernul precizează că proiectul Ordonanţei de Urgenţă (OUG) pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii \"\"Anghel Saligny\"\" a fost transmis, în original, Ministerului Justiţiei, pe 25 august, fiind retransmis joi, în contextul preluării mandatului de ministru interimar al Justiţiei de către Lucian Bode.

"În contextul apariţiei în spaţiul public a unor informaţii conform cărora Ministerul Justiţiei ar fi primit abia joi, 2 septembrie, proiectul, în original, al OUG pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", Guvernul României face următoarele precizări: proiectul de OUG pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", în original, a ajuns la Ministerul Justiţiei în data de 25.08.2021; proiectul de OUG pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", în original, a fost retransmis în data de 02.09.2021 Ministerului Justiţiei, în contextul preluării mandatului de ministru interimar al Justiţiei de către domnul Lucian Bode", se arată într-un comunicat al Guvernului, citat de Agerpres. 

Precizarea vine după ce în spațiul public a apărut un document guvernamental consultat de G4Media.ro care arăta că Ministerul Justiției a primit abia joi, 2 septembrie, adică la o zi după ce premierul Florin Cîțu l-a remaniat pe ministrul Stelian Ion, proiectul în original de ordonanță de urgență pentru lansarea programului național de investiții ”Anghel Saligny”.

Documentul are ca dată de intrare 2 septembrie, iar Ministerul Dezvoltării este instituția care l-a trimis către Ministerul Justiției.

Documentul contrazice, astfel, versiunea lansată de premierul Cîțu, care l-a acuzat pe Stelian Ion că nu ar fi vrut să avizeze proiectul de OUG.

Stelian Ion a declarat în repetate rânduri că Ministerul Justiției nu putea da un aviz de legalitate pentru că nu avea documentul original.

Cu toate acestea, Cîțu a semnat pe 1 septembrie cererea de revocare a lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției.