MENIU

CIRC și ÎMBRÂNCELI la dezbaterea moțiunii împotriva ministrului Energiei din Parlament

Parlament - imagine de arhivă

A fost scandal uriaș în Parlament, acolo unde ministrul Energiei a fost chemat să dea explicații pentru facturile uriașe ale românilor. În loc să caute soluții pentru la iarnă, mai mulți deputați din PNL și AUR s-au împins și jignit ca la ușa cortului. După ce s-au calmat spiritele au început și dezbaterile pe energie. Virgil Popescu acuză USR de cinism și spune că 80% dintre consumatorii casnici se încadrează în consumul stabilit de lege pentru compensare. Mai mult, ministrul spune și cât i-a venit factura la curent: puțin peste 120 de lei. 

Dumitru Focșa, AUR: Ia uite cum se apară baieții cu cefele late.
George Șișcu, PNL: Care e problema?
Dumitru Focșa, AUR: Ce, sari la mine cumva?
George Șișcu, PNL: Nu prietene.
Dumitru Focșa: Ce mă împingi așa?
George Șișcu, PNL: Cine te-a împins? Nici nu te-am atins. 
George Șișcu, PNL: Care e problema ta? Filmează pe cine vrei tu.
Titi Stoica, AUR: Bă papagalule! 
Dumitru Focșa, AUR: Ăsta e bătăușul, îl vedeți? Uitați-vă la el. Pleacă de aici, pleacă de aici!



În loc să caute soluții pentru iarnă, deputații au făcut circ la dezbaterea moțiunii depuse de USR împotriva ministrului Energiei. Motivul? Virgil Popescu a stat pe scaunul de deputat, în loc să se ducă la prezidiu, acolo unde stau de obicei membrii guvernului.

Opoziția l-a acuzat pe Virgil Popescu de haosul din energie. Deși nu i-au luat apărarea ministrului, social-democrații au criticat demersul inițiat de USR.

La rândul lui, ministrul Energiei acuză Opoziția că îi sperie pe români cu facturi uriașe.

"Factura mea este de 124 lei pentru 155 kwh. Nu am vazut vreun lider din opozitie sa indemne oamenii sa economiseasca energia, sa fol becuri cu led", a declarat Popescu. 

Moțiunea simplă a fost semnată de USR și deputații conduși de Ludovic Orban. Dacă va trece, ea va avea doar rol consultativ.