MENIU

Ciolos: PNRR a fost parafat, e timpul ca președinte PNL Florin Cîțu să vină cu altă propunere de premier

Dacian Cioloș și Ursula van der Leyen

 Copreşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş, mesaj ironic după parafarea. "Este momentul ca noul președinte PNL să vină cu o propunere de prim-ministru, alta decât Florin Cîțu". Cioloș a precizat că USR PLus a avut un rol major în acest proiect și dorește să ajute la implementarea sa, dar nu cu Florin Cîțu în funcție.  

Într-o postrare pe Facebook, Cioloș a scris că USR-PLUS are tot dreptul să fie mândru, ca partid, pentru aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență și îi felicită "în mod special" pe Cristian Ghinea, care este "artizanul formei finale a PNRR-ului României" și pe Dragoș Pîslaru, care a coordonat trecerea PNRR prin Parlamentul European, potrivit HotNews.
  • "PNRR înseamnă și o uriașă muncă de echipă, un exercițiu de planificare nu numai a fondurilor și investițiilor, dar mai ales a reformelor necesare pentru modernizarea României, o mobilizare extraordinară care a implicat ministere diferite, sute de oameni din administrația publică centrală și locală, din societatea civilă și din mediul afaceri.
  • Întâlnirea de parafare cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este găzduită de Florin Cîțu, încă premier. Dar meritele pentru această performanță sunt ale tuturor celor care muncesc pentru o Românie modernă.
  • Dincolo de acest moment, trebuie să ne concentrăm rapid pe implementare - sunt acolo zeci de investiții majore, reforme - unele cheie susținute de USR PLUS, care au făcut parte din programul nostru de guvernare - care fără USR PLUS în guvern au puține șanse de a fi concretizate.
Pentru ca toate aceste lucruri să se întâmple, acum, că au trecut alegerile în PNL, este momentul ca noul președinte PNL să vină cu o propunere de prim-ministru, alta decât Florin Cîțu. Ar fi un început bun. Avem treabă", adaugă Cioloș.
Mai multe articole despre:
ciolos citu pnrr guvern