MENIU

Ciolacu nu lasaă nicio speranță celor de la UDMR: „Lista miniștrilor va fi depusă în această seară”

UDMR a rămas în afara guvernului. Foto/INQUAM/Octav Ganea

Noul premier lasă de înțeles că orice negocieri au fost definitiv închise cu cei din UDMR, asta pentru că PSD și PNL au agreat deja lista noilor miniștri, ce va fi trimisă chiar în această seară la validare, pentru conceperea programului de audieri din Parlament necesare învestiturii Executivului Ciolacu.

„În seara aceasta se depune lista și programul de guvernare ca să se întrunească cele două camere reunite ale Parlamentului pentru programul de audieri.

Nu a existat această discuție punctuală despre ce oferim. Le-am oferit Mediul și Fondurile Europene, nu altceva . PNL a renunțat la Energie, iar noi am renunțat la Fonduri Europene, pentru ca UDMR să rămână la guvernare. Sunt ferm convins că o să am o întâlnire cu grupul parlamentar UDMR și parlamentarii lor. În acest moment există niște decizii luate, deci programul de guvernare și lista de miniștrii se depun în această seară. Oferta clară este de a merge cu Fonduri Europene, nu Mediu.

Atât PSD cât și PNL au făcut prepuneri corecte. Atâta timp cât avem susținere e normal ca propunerile să vină din partea celor două partide mari”, a declarat Marcel Ciolacu.

Mai multe articole despre:
ciolacu psd udmr coalitie