MENIU

Ciolacu iese la atac după decizia CCR pe numirile de la TVR și Radio: Puterea abuzivă vrea subordonarea instituțiilor

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a acuzat joi coaliția de guvernare că încearcă ”prin toate mijloacele antidemocratice să își subordoneze politic instituțiile statului”. Liderul PSD a subliniat că social-democrații vor continua lupta împotriva acestei ”puteri abuzive” și a anunțat că va sesiza Comisia Europeană și alte organisme internaționale în legătură cu ”atacul coaliției toxice asupra statului de drept”.

Mesajul a fost transmis după ce Curtea Constituțională a admis sesizarea depusă de social-democrați privind neconstituționalitatea numirilor șefilor interimari de la Televiziunea Română și Radioul Public.

”Petrecerea s-a terminat! Plecați acasă! Cu tot cu experții voștri în vrăjitorie! CCR - în unanimitate, a dat dreptate astăzi PSD pe sesizarea privind numirile ilegale de la TVR și Radio! 
Nu ne oprim aici! Vom lupta în continuare împotriva acestei puteri abuzive care încearcă prin mijloace antidemocratice să își subordoneze politic toate instituțiile statului!”, a scris liderul PSD pe Facebook.

Ciolacu a transmis că joi va ataca la CCR și decizia de revocare a Avocatului Poporului. ”Demersul stalinist al PNL-USR-UDMR trebuie să ajungă la coșul de gunoi al istoriei!”, a adăugat liderul social-democraților. 

Liderul social-democraților a mai anunțat că vor trimite adrese către Comisia Europeană, Comisia de la Veneția și toate celelalte organisme internaționale pentru a semnala ”atacul acestei Coaliții TOXICE asupra statului de drept!”

Citește și: ”CCR dă dreptate PSD: numirile șefilor de la TVR și Radio sunt neconstituționale. Prima reacție a coaliției”