MENIU

Ciolacu, despre DISPUTA MAJORĂ între Rafila și Arafat pe sistemul medical de urgență: E normal să fie și păreri diferite. Importantă este decizia

Marcel Ciolacu, președintele PSD, președintele Camerei Deputaților Foto: INQUAM/Octav Ganea

Liderul PSD Marcel Ciolacu a oferit, astăzi, câteva explicații legate de conflictul izbucnit între Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății pe tema unui proiect de lege privind atribuțiile celor două structuri în zona de medicină de urgență.

„Acel proiect inițiat de MAI care privește reorganizarea ministerului trebuie normal  aibă și avizul Ministerului Sănătății deoarece vizează și o activitate pe care o desfășoară acum Ministerul Sănătății. Nu m-am uitat pe proiect, doar am avut discuții cu dl Rafila. E normal  lăsăm în interiorul Guvernului  se discute mai întâi acest lucru. E normal să fie și păreri diferite. Importantă este decizia”, a declarat Ciolacu, într-o declarație de presă susținută la Parlament.

Un scandal de proporții a pornit, recent, între Alexandru Rafila și Raed Arafat din cauza unui proiect de lege privind sistemul medical de urgență. Mai exact, ministrul Sănătății îl acuză pe șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) că vrea să dețină monopol asupra serviciilor de urgență prin această lege, fără să mai fi cerut avizul ministerului. Pe de altă parte, DSU neagă acuzațiile aduse.

În urma tensiunilor, Alexandru Rafila spune că e gata să îi cedeze funcția lui Raed Arafat, dacă se ajunge ca proiectul să intre în vigoare și spune că este aberant și ilogic.

Potrivit unui document obținut în exclusivitate de Realitatea PLUS, Alexandru Rafila a transmis nemulțumirile către Guvern și Parlament.