MENIU

Ciolacu, ATAC la Iohannis și Guvern: Am avut senzația că Vadim Tudor trăiește. Solicit serviciilor de informații verificarea acuzațiilor președintelui

Marcel Ciolacu, președinte interimar PSD, președinte al Camerei Deputaților

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri la Parlament, într-o scurtă declarație de presă după respingerea în Senat a proiectului de autonomie pentru Ținutul Secuiesc, că afirmațiile președintelui Klaus Iohannis pe această temă sunt „un atac grosolan” și a solicitat serviciilor de informații să clarifice dacă acuzațiile acestuia sunt adevărate. Președintele interimar al PSD acuză Guvernul Orban că a blocat respingerea proiectului în Camera Deputaților.

 

Proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc nu a fost votat niciodată în Camera Deputaţilor, a declarat, miercuri, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, el calificând afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis pe această temă ca fiind „un atac grosolan”.

„Să nu lăsăm o minciună să ne distragă atenţia de la problemele reale ale României. Proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost respins acum definitiv în Senat. El nu a fost votat niciodată în Camera Deputaţilor, să fie clar. Guvernul a trimis un punct de vedere abia după împlinirea termenului de adoptare tacită, respectiv după 4 luni de zile. Au trimis 4 cuvinte. Asta a blocat procedura de respingere în Camera Deputaţilor. (...) Preşedintele a venit cu un atac grosolan. Astăzi am avut senzaţia că Vadim Tudor trăieşte şi că este preşedintele Românei", a declarat Ciolacu la Parlament.

Președintele Klaus Iohannis a lansat miercuri un atac dur la adresa PSD, acuzând social-democrații că „vor să dea Ardealul ungurilor”.

În declarația de presă de după respingerea proiectului în Senat, Marcel Ciolacu a mai cerut și intervenția serviciilor de informații.

„Dragi romani, nu a vandut nimeni Ardealul si nu o sa-l vanda nimeni. A fost, este si va fi parte a Romaniei. Solicit serviciilor de informatii sa iasa si sa spuna daca i-au trimis Presedintelui vreo informare despre atacurile la adresa mea si PSD”, a spus Marcel Ciolacu.

Camera Deputaţilor a adoptat tacit proiectul privind statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc. Senatul,  for decizional, a respins miercuri proiectul. 

Ca urmare a faptului că termenul de dezbatere şi vot a fost depăşit în Camera Deputaţilor, iar acest for a constatat Adoptarea tacită a proiectului a avut loc săptămâna trecută, în şedinţa din 23 aprilie. Propunerea legislativă a trecut în forma depusă de iniţiatori - deputaţii UDMR Kulcsar-Terza Jozsef-Gyorgy şi Biro Zsolt-Istvan. Raportul Comisiei pentru administraţie a fost de respingere.