MENIU

Ciobanii acuză fraude cu bani UE: "E foarte grav ce se întâmplă în România"

Fraudă cu bani europeni în cazul păşunilor şi nereguli în creşterea oilor şi a mieilor. Sunt acuzele pe care trei ciobani le-au detaliat în emisiunea Jocuri de putere. Aceştia au spus că le-a ajuns cuţitul la os şi că nu mai pot suportă nedreptăţile. Tocmai de aceea vor face plângeri la Bruxelles şi la OLAF. 

"Fraudă cu fonduri europene în tot ce înseamnă păşuni în România. Fraudă cu fonduri europene - Peste 50%. E foarte grav ce se întâmplă în România. Noi am venit să spunem: fraţilor, aţi furat până acum din România cât aţi furat, dar, dacă ne furaţi şi banii europeni, nu mai putem să mai răbdăm", spune Dan Petrescu, cioban din Curtea de Argeş.

Probleme nu sunt doar cu fondurile europene. Ciobanii spun că au mari greutăţi în creşterea oilor şi a mieilor. Deşi i-au transmis nemulţumirile ministrului Petre Daea, nu s-a întâmplat nimic. 

"Trebuie să tragem un semnal de alarmă, chiar i-am spus domnului ministru Daia: nu se mai poate continua, domnule ministru", spune Ioan Şterp, cioban din Bihor.

"Îşi bat joc şi acesti oameni care au abatoarele, pentru că eşti la mâna lor, sunt doar câteva abatoare în ţară. Un sfert din miel trebuie să îl laşi acolo pentru acte şi pentru tot ce se întâmplă", a declarat Gheorghe Danuleţiu, cioban din Sibiu.

Pentru că nu mai pot îndura toate aceste nedreptăţi, ciobanii spun că vor face plângeri la Bruxelles şi la OLAF. 

 
Mai multe articole despre:
UE fonduri europene oi ciobani