MENIU

Cinema Studio din Capitală a fost închis. Clădirea va primi "bulina roşie"

Cinema Studio din Capitală a fost închis. Clădirea va primi "bulina roşie"

Conducerea Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) a suspendat activităţile publice de la cinematograful Studio din Bucureşti, în conformitate cu prevederile Legii nr. 282/2015 pentru modificarea şi completarea OG nr. 20/1994 - măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente.

 Clădirea în care se află cinematograful Studio se încadrează, prin raport de expertiză tehnică, în clasa I de risc seismic şi prezintă pericol public, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"Menţionăm că administratorul principal al acestui cinematograf este Arhiva Naţională de Filme, Uniunea Cineaştilor din România fiind administrator secundar (locatar)", se arată în comunicatul transmis miercuri de conducerea UCIN - Laurenţiu Damian (preşedinte), Sorin Ilieşiu şi Radu Corciova (vicepreşedinţi) şi Lucian Pricop (director executiv).

Conform prevederilor legii, la intrarea în cinematograful Studio va fi montată, într-un loc de maximă vizibilitate, în cel mai scurt timp, "bulina roşie", conţinând textul "Clădire expertizată tehnic încadrată în clasa I de risc seismic".

Uniunea Cineaştilor din România, membră a Alianţei Naţionale a Uniunilor de Creatori din România, va face toate demersurile necesare pentru reluarea activităţilor specifice în cinematograful Studio, cât mai curând posibil.

În plus, conducerea UCIN regretă faptul că este nevoită să rezilieze acordul cu ambasada Republicii Kazahstan pentru găzduirea Festivalului Filmului Kazah, care urma să se deruleze la cinematograful Studio începând de vineri, şi acordul cu Facultatea de Film a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L.Caragiale", pentru găzduirea, în perioada 2 - 5 decembrie, a celei de-a 19-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc "Cinemaiubit", care a fost organizat la cinematograful Studio până în prezent, precum şi acordurile pentru găzduirea altor evenimente culturale.

"Uniunea Cineaştilor a investit în cinematograful Studio fonduri deosebit de mari pentru a-l aduce la standarde europene, astfel încât, în ultimii ani, a reuşit să găzduiască evenimente culturale internaţionale, la nivel corespunzător", mai arată documentul remis MEDIAFAX.

UCIN face apel la Ministerul Culturii, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Afacerilor Externe să sprijine demararea imediată a lucrărilor de consolidare necesare, din fonduri naţionale şi din fonduri europene, astfel încât, în cel mai scurt timp posibil, cinematograful Studio să redevină spaţiul consacrat celor mai importante manifestări culturale cinematografice din ţara noastră, aşa cum a fost în ultimele decenii.

Mai multe articole despre:
film închis cinema Cinema Studio