MENIU

Cine sunt victimele atacului de la aeroportul Chișinău: Reacțiile președintelui Maia Sandu și ale premierului Dorin Recean

Cine sunt victimele atacului de la aeroportul Chișinău

Cine sunt victimele atacului de la aeroportul Chișinău - Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, anunţă, vineri, cine sunt victimele atacului de pe aeroport, respectiv un poliţist de frontieră şi un angajat din securitatea aeroportuară. ”Este o zi tristă pentru noi toţi”, a afirmat Maia Sandu, precizând că Poliţia şi organele de forţă sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova

Cine sunt victimele atacului de la aeroportul Chișinău. Maia Sandu a făcut precizări după incident.

„Azi la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetăţean străin, ce a primit refuz de intrare în ţară de la autorităţile Republicii Moldova, a împuşcat mortal două persoane - un poliţist de frontieră şi un angajat din securitatea aeroportuară”, a scris, vineri Maia Sandu, pe Facebook.

Preşedintele Republicii Moldova a transmis condoleanţe familiilor şi rudelor îndoliate.

”Pierderea celor dragi este o durere nemărginită pentru familii. Este o zi tristă pentru noi toţi”, a mai transmis Maia Sandu.

Aceasta anunţă că instituţiile statului sunt în alertă sporită, Poliţia şi organele de forţă fiind  mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova.

Reacția premierului

„Incident grav de securitate la Aeroportul Internațional Chișinău.

Unui cetățean din Tadjikistan de 43 de ani i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din considerente de securitate. În timpul însoțirii sale către zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră.
O altă persoană – pasager – a fost rănită și se află în îngrijirea medicilor. BPDS Fulger a reținut atacatorul.
Transmit sincere condoleanțe familiilor victimelor. Guvernul va interveni cu ajutorul necesar.
Instituțiile statului au crescut nivelul de mobilizare pentru asigurarea securității și ordinii publice.

Poliția investighează cazul și va oferi toate detaliile”, a transmis prim-ministrul Republicii Moldova - Dorin Recean.

Mai multe articole despre:
focuri de arma aeroport moldova chisinau victime