MENIU

Cine face doza BOOSTER va primi 500 de euro - Ce țară din lume oferă bonus pentru protecția COVID-19

Cine face doza BOOSTER va primi 500 de euro - Ce țară din lume oferă bonus pentru protecția COVID-19

Bonuri valorice pentru persoanele care se vor vaccina cu a treia doză anti-COVID-19. 

Austria pregătește o decizie privind bonusul de 500 de euro pentru cei care fac doza 3 de vaccin anti-COVID-19. Bonusul ar putea fi acordat abia din 1 februarie, când vaccnarea anti-COVID-19 devine obligatorie.

Prima de 500 de euro va fi dată sub formă de tichete pentru cheltuieli pentru persoanele care fac rapelul anti-COVID-19. Propunerea a venit din partea social-democraţilor austrieci, iar Guvernul a anunțat că va lua în calcul această variantă.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, „este important să le transmitem celor nehotărâți mesajul că vaccinul îi protejează nu doar pe ei, ci şi pe cei apropiaţi. Orice contribuţie la creşterea ratei de vaccinare este utilă”.

În prezent, în Austria, 70,6% din populaţie este deja vaccinată. 

Viena a introdus deja mai multe restricții pentru nevaccinați pentru a limita infecțiile în condițiile valului provocat de varianta Omicron.  Măsurile par să fi avut efect, numărul infectărilor scăzând de la 15.000 la 2.000 pe zi, potrivit presei. 

În această perioadă, mai multe țări au restricționat accesul nevaccinaților, prin restricții și amenzi usturătoare în alte țări. În Franța , de exemplu, amenzile ajung și la 50.000 de euro pentru companiile care nu aplică regula muncii de la distanţă, dar asigură susţinere financiară, în cazul restrângerii activităţii.