MENIU

Cine este "MAMA" declaraţiei 600?

Mirela Călugăreanu, preşedinte al ANAF şi prima femeie ajunsă în această funcţie, este principala responsabilă pentru Formularul 600, care a generat panică printre români la începutul anului, anunţă zf.ro.

Mirela Călugăreanu a fost pusă în funcţie pe 22 iulie 2017, după ce fostul premier Mihai Tudose l-a demis pe Bogdan Stan.

Înainte de a prelua conducerea ANAF, Mirela Călugăreanu a fost director executiv la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti.

Potrivit unui articol Romanian Economic and Business Review, şefa ANAF este doctorand al Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, iar în 2007 a obţinut 95 de puncte din 100 posibile la examenul pentru intrarea în breaslă consultanţilor fiscal.

Mirela Călugăreanu şi Ionuţ Mişa, minstrul Finanţelor, au fost chemaţi în faţa Comisiei Economice a Senatului pentru a da explicaţii în legătură cu Formularul 600.

Formularul 600 presupune că aproximativ 210.000 de ro­mâni sunt obligaţi să de­pună la Agenţia Naţio­nală de Administrare Fis­cală (ANAF) formularul 600, un document în care trebuie evidenţiate veniturile extrasalariale obţinute în 2017 sau estimate pentru 2018, astfel încât să li se cal­cu­leze contribuţii sociale de plată.

 

Mai multe articole despre:
ANAF declaraţia 600