MENIU

Cine ar putea câștiga războiul vânzărilor dintre Audi, BMW şi Mercedes

Lupta vânzărilor dintre producătorii premium din Germania ar putea veni în favoarea celorlalte mărci din segment, spun analiştii din industria auto citaţi de Reuters. Principalii favoriţi sunt Jaguar, Maserati, Infiniti şi Lexus, scrie automarket.ro.

Mărcile premium din Germania se luptă pentru prima poziţie a clasamentului de vânzări de mai bine de două decenii, dar analiştii din industrie avertizează că această rivalitate este periculoasă pentru fiecare dintre cele trei branduri implicate.

După cum explică analiştii citaţi de Reuters, cum ar Bernd Hoenninghausen, dorinţa producătorilor premium din Germania de a câştiga clienţi noi a dus la discounturi importante la nivel de flote, lucru care deschide drumul pentru jucători care nu ajungeau pe podiumulvânzărilor până de curând, acestea venind cu modele mai pregătite pentru anumite cerinţe ale flotelor. În prezent, mărcile Audi, BMW şi Mercedes-Benz reprezintă 60% din segmentul premium global, deci nu riscă să fie detronate în viitorul apropiat de mărcile competitoare.