MENIU

Cinci români au pretins că au locuit 10 ani în Italia, ca să încaseze venitul de cetățenie. Acum au rămas fără bani și sunt anchetați

Garda de Finanțe din Torre Annunziata a executat un ordin de sechestru preventiv pentru echivalentul sumei de 88.697,41 euro împotriva a cinci persoane de naționalitate română. 

Destinatarii măsurii, toți rezidenți în municipiul Castellammare di Stabia, sunt acuzați că au primit în mod necuvenit prestația de venit de cetățenie între ianuarie 2020 și octombrie 2021, în valoare totală egală cu suma menționată mai sus, scrie stiridiaspora.ro.

Potrivit reconstituirii făcute de autorități, suspecții ar fi declarat, contrar adevărului, că sunt rezidenți în Italia de cel puțin zece ani. Mai mult, doi dintre aceștia ar fi atestat în mod fals că au avut reședința în Italia în mod continuu în ultimii doi ani. 

Prin urmare, autoritățile italiene au emis o măsură de abluțiune împotriva românilor pentru suma primită în mod necuvenit, constituind profitul infracțiunii. 

În timpul executării măsurii asigurătorii au fost confiscate 21.300 de euro, din care  8.000 în numerar și 13.300 în vehicule. Alte active financiare sunt în curs de cuantificare pe conturile bancare care s-au dovedit a fi atribuibile suspecților.