MENIU

Cinci oficiali nord coreeni au fost executați cu tunuri antiaeriene din ordinul lui Kim Jong-Un

Cei cinci oficiali activau la nivel de minister și se aflau sub directa autoritate a șefului Securității de stat, Kim Won-Hong, care a fost disponibilizat recent. Se presupune că au fost lichidați pentru că i-ar fi înaintat rapoarte false președintelui Kim Jong-Un, conform depoziției a doi parlamentari menționați de serviciile de informații din Coreea de Sud.  

Kim Won-Hong, fostul șef al Departamentului Securității Statale din Corea de Nord, se află în arest la domiciliu, fiind înlăturat din post în luna ianuarie, după acuzațiile de abuz în serviciu, corupție și torturi ce au avut loc cu acordul său.

Informațiile cu privire la executarea celor cinci subordonații ai lui Kim Won-Hong au fost transmise prin serviciile de informații sud-coreene, dar nu s-a menționat ce fel de informații false ar fi trasmis respectivii.

Cei din cadrul anturajului lui Kim Jong-Un au subliniat că „președintele a fost furios de ceea ce a aflat” și, cu această ocazie, a ordonat și înlăturarea unei statui a tatălui și predecesorului său, Kim Jong-Il, conform CNN.