MENIU

Cinci motive pentru care trebuie să consumăm ginseng asiatic de câte ori avem ocazia

Cinci motive pentru care trebuie să consumăm ginseng asiatic de câte ori avem ocazia

Ginsengul asiatic sau Panax este o plantă cu puternice beneficii pentru sănătate, care ar trebui consumată ori de câte ori avem ocazia. Este folosit în medicina naturistă de secole şi pe bună dreptate.

Iată care sunt cinci dintre cele mai importante beneficii asupra sănătăţii noastre!

Ajută memoria

insengul este recomandat mai ales persoanelor care suferă de maladia Alzheimer. Aceste persoane, aflate în diferite stadii ale bolii, vor avea o gândire mai logică, o minte mai ascuţită şi mai vioaie. Ginsengul, combinat cu frunze de ginkgo, este un remediu eficace împotriva pierderii memoriei, scrie ziarulevenimentul.ro.

Previne diabetul

Ginsengul reduce nivelul de zahăr din sânge şi este recomandat mai ales persoanelor care suferă de diabet de tip 2.

Ameliorează disfuncţiile erectile

În urma unui studiu, s-a demonstrat faptul că un consum de ginseng de trei ori pe zi a ameliorat disfuncţiile erectile în cazul a 66,6% dintre bărbaţii care au participat voluntar la această cercetare.

Tratează bronşita

Ginsengul ajută în lupta împotriva bacteriilor care atacă plămânii ducând la infecţii la nivelul acestora. Previne gripa şi răceala.

Previne cancerul

Potrivit unor studii efectuate recent, consumul regulat de ginseng poate preveni apariţia anumitor tipuri de cancer printre care cancerul la stomac, ficat, plămâni, ovarian şi de piele. De asemenea, previne hipertrofia prostetei şi ajută la creşterea părului.