MENIU

Cinci hoteluri din Botoșani, foste centre de carantină, încă mai așteaptă banii promiși de stat

Cinci hoteluri din orașul Botoșani, în care au fost cazate persoanele aflate în carantină, încă nu au primit banii de la guvern pentru contravaloarea serviciilor prestate. Suma totală se ridică la 113.000 de lei. Două dintre unitățile de cazare au depus deja plângere la primărie. 

Cinci hoteluri din municipiul Botoşani care au oferit cazare pentru persoanele aflate în carantină nu au încasat de la autorităţi contravaloarea serviciilor prestate, a declarat, marţi, primarul Cosmin Andrei.

Potrivit acestuia, suma pe care Guvernul ar fi trebuit să o asigure pentru plata hotelierilor, prin Ministerul Sănătăţii, se ridică la 113.000 de lei.

"Nu am primit niciun ban de la Guvern la rectificarea de buget şi, mai mult, avem o presiune financiară pentru plata contractelor persoanelor care au fost carantinate în hotelurile din municipiul Botoşani şi pe care trebuie să o ducem la îndeplinire şi suntem pasibili să fim acţionaţi în instanţă de către hotelurile care nu şi-au primit banii pentru că Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică, nu ne-au virat sumele nici până astăzi", a afirmat Cosmin Andrei.

De altfel, două dintre hoteluri au depus o plângere prealabilă la Primăria Botoşani, solicitând stingerea debitelor, în caz contrar urmând să deschisă acţiuni în instanţă pentru recuperarea banilor.