MENIU

Cinci ani cu executare! Atât crede CTP că ar putea primi Victor Ponta

CTP despre dosarul lui Ponta

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit vineri seara, la Digi24, despre acuzaţiile aduse de către DNA premierului Victor Ponta. Jurnalistul a spus că, dacă cele 17 acuzaţii aduse primului ministru ar fi puse cap la cap, acesta ar putea primi cinci ani de închisoare cu executare.

Jurnalistul Gândul este mirat de faptul că nu s-a vorbit niciodată până acum de numele lui Victor Ponta în dosarul lui Şova, cu toate că e un dosar vechi de ani de zile. CTP mai spune că dacă acţiunea de urmărire penală se va dovedi insuficient fondată, adunci DNA va avea o mare problemă de credibilitate.

"Au existat supoziţii jurnalistice despre legătura Ponta – Şova, dar oficial - niciodată. După o asemenea tăcere în acest caz, într-o singură zi avem plăcinta asta – că e o plăcintă cu 17 acuzaţii pentru fals în înscrisuri, uz de fals, evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani. Dacă le punem cap la cap cam ies vreo cinci ani, pe puţin, cu executare", a spus Cristian Tudor Popescu.

CTP a vorbit şi despre contradicţia pe care a sesizat-o în comportamentul premierului care, pe de o parte spune că e nevinovat şi că va demonstra acest lucru, iar pe de altă parte se fereşte să meargă în faţa justiţiei pentru a-şi demonstra nevinovăţia.

„Dar comite un fault logic. E o contradicţie între ce face şi ce spune. Păi trimite scrisori ambasadelor şi socialiştilor europeni şi puterilor mondiale, în care spune că poate să demonteze toate aceste acuzaţii, că nu e vinovat de nimic, toate sunt demontabile. Da, numai că nu le poate demonta decât dacă se duce în faţa justiţiei. Atâta vreme cât face apel la Parlament să îl judece, cum se potriveşte asta cu asigurările pe care le dă socialiştilor europeni că nimic nu e adevărat şi că poate demonta tot? Poate demonta totul cu ce? Cu Parlamentul? Cu Tăriceanu? Cu asta poate demonta?", a spus jurnalistul potrivit digi24.ro.

Cristian Tudor Popescu vorbit și la Realitatea TV despre evenimentele zilei de 5 iuni: premierul Victor Ponta a fost pus sub urmărire penală de Direcţia Naţională Anticorupţie, preşedintele Iohannis i-a cerut demisia, iar românii au ieşit în stradă să strige demisia premierului.

"Faptul că un prim-ministru în funcție este sub astfel de acuzații, dovedeşte separația puterilor în stat. Cât de adevărate sunt acuzațiile se va proba, vor fi confirmate de justiție. E ciudat acest copil născut cu barbă și cu cu țigara în gură în 24 de ore. Eu nu am auzit nicio referire la domnul Ponta de la Şova. Din partea DNA nu am auzit nimic citat despre Ponta şi după o lungă tăcere să vină o astfel de rafală de acuzaţii, mi se pare un lucru straniu. Nu știu cum functiuoneaza DNA, dar arată ciudat. Faptul că domnul Iohannis i-a cerut demisia, are o conotație morală pentru că nu are instrumente prin care să îl demită pe domnul Ponta.
 
Refuzul lui Ponta de a demisiona este logic și așteptat. Dacă Ponta a putut să îngroașe obrazul în cazul plagiatului, o să poate și acum. Nu îl văd având un moment de demnitate, mândrie să își dea demisia, mai ales că a spus că în cazul în care un demnitar din PSD este urmărit își va da demisia, din funcţia din Guvern si partid. În plus, mai are un precedent și anume Dragnea care și-a dat demisia, și asta îl obligă pe Ponta să procedeze la fel, dar nimic din astea nu va conta. Miza este foarte mare: PSD, dacă i-ar ridica imunitatea din Parlament, partidul este invalidat din punct de vedere moral în fața cetățenilor, iar Ponta este terminat fără funcția de premier. Ca om, este o bulă de neant. Va ține cu ghearele și cu dinții.", a explicat Cristian Tudor Popescu, la Realitatea TV.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta ctp ponta dna